Čo ma zaujalo ...

1. Film Pozemsťan sa Vám možno bude zdať ako nuda. Je pravda, že sa tam v podstate "nič" nedeje (ehm ehm počkajte si na koniec). Chcela som napísať, že nič prevratné, ale to by som tento film dehonestovala, pretože je veľmi prevratný názorovo. Záleží na tom, čo si z neho vezmete. Určite ho ale radím do kategórie tých katarzných filmov, po ktorých rozmýšľate nad svojím životom, ale nie tak malicherne, ale nad svojim miestom vo svete.


V angličtine ho nájdete aj TU, s titulkami TU

2. Charles Fréger je francúzsky fotograf, ktorý cestoval 2 roky po 19 európskych krajinách. kde spoznával tamojšie pohanské rituály a snažil sa zachytiť ,, kmeňového ducha Európy ". Fotografie majú zobrazovať komplikovaný vzťah človeka a prírody a rôzne chápanie životných a prírodných cyklov v rozličných kultúrach. Cyklus týchto fotografii sa volá Wilder Man a viac ich nájdete TU. Fakt stoja za to!






3. Do pozornosti dávam túto podarenú chatu, ktorá sa nachádza v Západnej Virgínii a je poskladaná zo starých okien. Vytvoril ju pár umelcov (aké prekvapenie :P) , fotograf Nich Olson a dizajnérka Lilah Horwitz. Chata bola okrem iného postavená za 500 amerických dolárov, čo je cca 370 €. Celé je to drevostavba s množstvom prirodzeného svetla, v takom vidiecko-prirodzenom štýle. To ja rada :3 




4. A na záver Lukid z tohoto videa s Carou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára